logo-yano

Let's create rice culture

Célunk, hogy termékeinkel hozzájáruljunk egy tudatos rizs fogyasztási kultúra kialakulásához. Ennek kialakulásához széles választékkal és kiváló minőséggel szeretnénk hozzájárulni.

Know more about us ›

Premium

Description of premium category

View all

Medium

Description of medium category

View all

Cooking bag

Description of cooking bag category

View all

Standard

Description of standard category

View all

Gastro

Description of gastro category

View all

Rice and its physiological effects

A rizs őshazája Délkelet-Ázsia. A búza után az emberiség legfontosabbnövényi tápláléka. Értékes, csaknem teljes értékű fehérjét, könnyen emészthető szénhidrátot és sok E és B vitamint tartalmaz.

A barna rizs élettani hatása kiemelkedő:

A barna rizs a legkönnyebben emészthető gabona. Az anyatej után a legkiegyensúlyozottab táplálék. Rendkívül gazdag rostokban, komplex szénhidrátban, fehérjében, cinkben, folsavban, E- és B vitaminban, valamint kalciumban.

Élettani hatása:

Tisztítja a beleket, javítja a keringést és az emésztést. Véd a kimerültség, stressz, magas vérnyomás ellen. Csökkenti a vérzsírt és a koleszterin szintet. Érdemes fogyasztani hajahullás és bőrbetegségek esetén. Segíti a veseműködést, a salakanyag eltávozását a szervezetből. Beállítja az anyagcserét. A Kushi féle makrobiotikustáplálkozás és gyógyítás alapja. Az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol.

Előnyei:

  • Laktat, gyors telítetség érzést okoz, ezért kiváló diétákhoz.
  • Legharmonikusabb élelmiszer, legkönnyebben emészthető gabona.
  • Pozitív hatása van a bélműködésre, mert méregtelenít, tisztít.
  • Segíti a veseműködést, gátolja a vesekőképződést.
  • Szívvédő, mert az oryzanol vegyületének köszönhetően csökkenti a vérkoleszterin szintet.
  • Véd a cukorbetegségtől. Magas mangántartalma miatt kiegyensúlyozza a szervezet inzulintermelését, véd a 2-es típusú cukorbetegségtől.
  • Gazdag “B” vitaminja jótékonyan hat az idegrendszerre és az agyműködésre.Erősíti az imunrendszert a magas antioxidáns, cink, folsav és szeléntartalma miatt.
  • Kalcium tartalma erősíti a csontokat.
  • Rendszeres fogyasztása csökkenti a gyomor, végbél és a mellrák betegségek kockázatát.

Minden, amit a rizsfőzésről tudni akartál ›

Contact

Yano Food Kft. 6050 Lajosmizse, Elkerülő út 4. • Tel: +36 20 9830 001 • E-mail: info@yano.hu