Yano Risotto rizs 5 kg

Gasztro rizs

Nagy szemű krémes állagú rizs. Risottonak, desszertnek, tejberizsnek ajánljuk.

Elkészítési javaslat

Olajban vagy vajban folyamatos kevergetés közben üvegesre pirítjuk a hagymát, a rizst és a húst. Ráöntünk egy kevés fehérbort, amit hagyunk elpárologni. Ezután annyi alaplevest, (húsleves) vagy vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Takaréklángon folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a folya- dékot, közben fűszerezzük. Amikor még nem túl puha a rizs, de az állaga már bársonyosan krémes, akkor a tűzről levesszük és fedő alatt 2-3 percig pihentetjük. A tányéron meghinthetjük még parmezán sajttal.

Adatok

  • Tört szem arány: 5%
  • Felhasználás szerint: risotto rizs
  • Kiszerelés: 5 kg
  • Főzési idő: 16-20 perc

Kapcsolat

Yano Food Kft. 6050 Lajosmizse, Elkerülő út 4. • Tel: +36 20 9830 001 • E-mail: info@yano.hu