Gasztro rizs
Nagy szemű krémes állagú rizs. Risottonak, desszertnek, tejberizsnek ajánljuk.
Elkészítési javaslat
Olajban vagy vajban folyamatos kevergetés közben üvegesre pirítjuk a hagymát, a rizst és a húst. Ráöntünk egy kevés fehérbort, amit hagyunk elpárologni. Ezután annyi alaplevest, (húsleves) vagy vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Takaréklángon folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a folya- dékot, közben fűszerezzük. Amikor még nem túl puha a rizs, de az állaga már bársonyosan krémes, akkor a tűzről levesszük és fedő alatt 2-3 percig pihentetjük. A tányéron meghinthetjük még parmezán sajttal.
Adatok
- Tört szem arány: 5%
- Felhasználás szerint: risotto rizs
- Kiszerelés: 5 kg
- Főzési idő: 16-20 perc